Logo

Κοροναϊός: 65 κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα -Τα 34 εισαγόμενα



 
 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)  ανακοίνωσε την Πέμπτη 65 νέα κρούσματα  κοροναϊού και κανέναν θάνατο από επιπλοκές της νόσου Covid-19  στην Ελλάδα  το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτά τα νέα κρούσματα τα 34 είναι εισαγόμενα, ενώ άλλα 11 εντοπίζονται στην Αττική. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Σήμερα ανακοινώνουμε 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. 1.250 (28,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.192 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. Πρόκειται για μία γυναίκα (14,3%) και 6 άνδρες. To 71,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των κρουσμάτων 

Τα 65 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ως εξής: 

δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζομένους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,

έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,

δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,

ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Στο δεξαμενόπλοιο MERBABU τα 16 από τα 34 εισαγόμενα κρούσματα 

Στο δεξαμενόπλοιο Merbabu με σημαία Μάλτας που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό 16 ναυτικοί (οκτώ Ινδοί και οκτώ Φιλιππινέζοι) .

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ στα 25 μέλη του πληρώματος, από τα οποία βγήκαν θετικά τα 16.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ το εν λόγω δεξαμενόπλοιο  είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πλοίο ήρθε από Τουρκία μεταφέροντας πετρέλαιο και ξεφόρτωσε στα ΕΛΠΕ. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στη ράδα του Πειραιά όπου αγκυροβόλησε.

Την Τρίτη  μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό και ο πλοίαρχος τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και έτσι μετέβη το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δεξαμενόπλοιο. 

 Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις