Logo

Ποδηλατικός Γύρος Πολωνίας: Ατύχημα στη γραμμή τερματισμού - Σε κώμα 23χρονος πρωταθλητής [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο Ολλανδός ποδηλάτης Φάμπιο Γιάκομπσεν (Fabio Jakobsen) τέθηκε σε τεχνητό κώμα την Τετάρτη μετά από τον τραυματισμό του σε ατύχημα στη γραμμή τερματισμού του πρώτου γύρου του Tour της Πολωνίας., όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του αγώνα. 

Το σοκαριστικό ατύχημα, είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από το σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου ποδηλάτη και τον αποκλεισμό από τον αγώνα του, επίσης Ολλανδού ποδηλάτη  Ντίλαν Γκρενεβέγκεν (Dylan Groenewegen).

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Πολωνίας  (PAP)., ο Γιάκομπσεν (Deceuninck-Quick Step team), μαχόταν με τον 27χρονο συμπατριώτη του, Ντίλαν Γκρενεβέγκεν, για τη θέση του στα τελικά μέτρα, με το ζευγάρι να φτάνει μαζί στη γραμμή και τον άτυχο 23χρονο να συντρίβεται στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να συγκρούεται με έναν αξιωματούχο του αγώνα.

Σύμφωνα με τον γιατρό Pawel Gruenpeter του νοσοκομείου στο Sosnowiec, ο οποίος μίλησε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVP Sport, ο Γιάκομπσεν υπέστη τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος,νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο και στο κρανίο του. 

Το διοικητικό όργανο του αθλήματος, UCI, εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει έντονα τον Γκρενεβέγκεν, τον οποίο και κατηγόρησε για «επικίνδυνη συμπεριφορά» που προκάλεσε το ατύχημα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-8-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις