Logo

Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη ανάμεσα σε Λεμεσό και Πάφο [βίντεο+φωτο]



 
 

Ανεξέλεγκτη και με αρκετά μέτωπα μαίνεται το Σάββατο πυρκαγιά  από την περιοχή της Δοράς μέχρι και τα Κούκλια, ανάμεσα σε Λεμεσό και Πάφο στην Κύπρο.

Τα «πύρινα» μέτωπα εκτείνονται σε μήκος 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά η κοινότητα της Δοράς.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Ο κοινοτάρχης Δοράς ανέφερε ότι αντιλήφθηκε την πυρκαγιά που βρισκόταν πολύ κοντά στο χωριό μετά τις 02.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκένωση για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρει δημοσίευμα του sigmalive.com.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στις αναζωπυρώσεις των πύρινων μετώπων.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για σκοπούς προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων σε όλους τους δασικούς δρόμους, από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, 2020.


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις