Logo

Πέντε νέα κακουργήματα για τον Β. Παλαιοκώστα!



 
 

palaiokwstas_8-2-2011Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα για τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον περασμένο Ιούνιο, εξέδωσε, ο 13ος τακτικός ανακριτής Αθήνας.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης ο δικαστικός λειτουργός αποδίδει στο Β. Παλαιοκώστα πέντε κακουργήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Κι αυτό διότι, όπως είναι γνωστό, από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη .

Συγκεκριμένα, ο καταζητούμενος ζητείται να συλληφθεί για τις πράξεις: «συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», «τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή», «ανθρωποκτονία από πρόθεση», «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση » και «θανατηφόρα έκρηξη».

Αστυνομικές πηγές, υποστηρίζουν ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με βάση τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τις οποίες κατέστη δυνατόν να ανιχνευθεί το αποτύπωμα του Β. Παλαιοκώστα στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, που έφθασε ταχυδρομικά στο γραφείο του τότε υπουργού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύο εικοσιτετράωρα πριν την έκδοση του επίμαχου εντάλματος ο Β. Παλαιοκώστας ήρθε  «τετ -α- τετ» με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά κατόρθωσε να ξεφύγει.

Πάντα κατά την αστυνομία, την περασμένη Κυριακή καταγράφηκε στην περιοχή της Βοιωτίας  ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών και αστυνομικής καταδίωξης.

Ειδικότερα, ένας άνδρας που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας AUDI A4 πυροβόλησε με τουφέκι αστυνομικούς που τον καταδίωκαν τραυματίζοντας έναν εξ αυτών σοβαρά.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τη Χαιρώνεια  και σ’ αυτό εντοπίστηκε αποτύπωμα του Β. Παλαιοκώστα, γι’ αυτό και η Αστυνομία θεωρεί ότι αυτός ήταν ο άνδρας που επέβαινε στο αμάξι και πυροβόλησε τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται, ότι την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε αναλάβει, με προκήρυξη που είχε στείλει στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», η «Λαϊκή Θέληση».

Η εν λόγω οργάνωση στρεφόταν κατά κύριο λόγο κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη, κάνοντας, επίσης, μνεία και στο C4I, καθώς και στους μεγαλοεργολάβους, σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς του 2004.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, μεταξύ άλλων : «Η περίπτωση του Μ.Χ. χρήζει ιδιαίτερης κοινωνιολογικής εξέτασης (επιφυλλασσόμαστε και για άλλες), αφού αντικατοπτρίζει την εικόνα του χωρίς κοινωνική μνήμη και ηθικό έρμα μεταμοντέρνου-μεταπολιτικού διαχειριστή της παγκοσμιοποιημένης κυριαρχίας στο ελληνικό προτεκτοράτο, που θα συναντάμε όλο και περισσότερο στο μέλλον. Η εξέλιξή του παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ο νεαρός χαμηλών τόνων και μάλλον άχρωμος κυβερνητικός πολιτικός της δεκαετίας του ’90, με την υπέρμετρη καταπιεσμένη φιλοδοξία όμως, κερδίζει σύντομα την εμπιστοσύνη του Αγγλοαμερικανικού παράγοντα για να προωθήσει την «αντιτρομοκρατική» πολιτική, ενόψει του γεγονότος-σταθμού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του η ελαστική συνείδηση σε καθετί αποπνέει ιστορική μνήμη και κοινωνικούς αγώνες και η εύκαμπτη στάση απέναντι στα υπερεθνικά αφεντικά του.

Επί υπουργείας του διαμορφώνεται ένα τοπίο τρόμου όπου αλωνίζουν οι κάθε λογής ξένες υπηρεσίες με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ψηφίζονται νέοι «αντιτρομοκρατικοί» νόμοι, τοποθετούνται χιλιάδες νέες κάμερες, γιγαντώνεται η αστυνομική καταστολή και βέβαια κλείνεται η συμφωνία για το περιβόητο C4I, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της νεότερης Ελλάδας

Σημειώνεται, ότι  και για την περίπτωση του Β. Παλαιοκώστα η Αστυνομία έχει θέσει σε λειτουργία τα «ρουφιανοτηλέφωνα» 170, 1964 και 1014 και ζητεί όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τον καταζητούμενο να επικοινωνήσει με αυτά, με την υπόσχεση της εξασφάλισης της ανωνυμίας και του απορρήτου της επικοινωνίας…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις