Logo

Κοροναϊός: Δύο γιατροί διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας



 
 

Μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής από τη Λάρισα και ένας 58χρονος παιδίατρος αππό το Βόλο διασωληνώθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την Covid-19, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 

Η νεαρή ειδικευόμενη γιατρός εμφάνισε τα  πρώτα συμπτώματα κοροναϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και διασωληνώθηκε.

Η 27χρονη γιατρός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι ένα από τα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας

Εκτός από την 27χρονη με κοροναϊό νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της νεαρής γιατρού που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.

Παράλληλα, το βράδυ της  Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

'Οπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος η κατάσταση του 58χρονου παιδιάτρου παρουσίασε επιδείνωση και γι αυτό μπήκε σε μηχανική υποστήριξη. Ο 58χρονος έχει υποκείμενο νόσημα.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για το έκτο άτομο που πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια).

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπιστεί θετικοί δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά.

Στο μεταξύ ο κοροναϊός συνεχίζει την αλματώδη πορεία του με ιδιαίτερη  έμφαση στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία, περιοχές που συνεχίζουν να μετρούν με αμείωτο ρυθμό νέα θετικά κρούσματα. 

Χθες Τρίτη ο απολογισμός ήταν  «βαρύς», με 196 κρούσματα, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα από την άρση της καραντίνας. Συνολικά χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κοροναϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Τους ειδικούς απασχολεί το γεγονός ότι τα κρούσματα αφορούν  κυρίως τους νεότερους σε ηλικία,  γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς οι νέοι αποτελούν απρόβλεπτες υγειονομικές βόμβες, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα, που «πυροδοτούνται» μέσα στους πληθυσμούς των ηλικιωμένων και των ασθενών.

Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων. Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις