Logo

Έκτακτη σύγκληση την Παρασκευή του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.



 
 

​​​​​​Εκτάκτως συγκαλείται το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή στις 15:00 μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Τη είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σχετικό tweet ανήρτησε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ..

Υπενθυμίζεται πως τη σύγκληση του Συμβουλίου ζήτησε χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Με ανακοίνωσή του κ. Δένδιας έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, όπου την Παρασκευή συναντάται με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για να συζητήσουν σχετικά με την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. 

Tο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. συγκαλείται με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis παραμένει για τρεις μέρες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Σχολιάζοντας χθες την είδηση του αιτήματος για σύγκληση του Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πήτερ Στάνο, δεν απέκλεισε τη σύγκληση, και απαντώντας σε ερώτημα για το πού βρίσκεται η υπόθεση των επιπλέον επιλογών επί κυρώσεων, υπενθύμισε τα συμπεράσματά της 13ης Ιουλίου τα οποία προβλέπουν τα κάτωθι: «Την αύξηση της εμπλοκής με την Τουρκία, που συμβαίνει και έδινε εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο να προετοιμάσει επιλογές κατάλληλων μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν σε απάντηση των προκλήσεων της Τουρκίας προς τα Κράτη Μέλη», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι συνεχίζονται οι σχετικές διαδικασίες  προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-8-2020 από directNEWS.gr πηγή: naftemporiki.gr


Τελευταίες Ειδήσεις