Logo

Κρήτη: Έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου - Ένας νεκρός και 3 τραυματίες [φωτο]



 
 

Έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα  στο επιβατηγό πλοίο Blue Horizon της Blue Star Ferries στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, γεγονός που έθεσε τις αρχές σε συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη, που σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου και συγκεκριμένα σε καζάνι με νερό, δεν ήταν μεγάλης ισχύος  

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.  

Κατέληξε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ένας από τους τραυματίες 

Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν με έναν εξ αυτών, ηλικίας 30 ετών να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. Ο 30χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νοσηλευόταν διασωληνωμένος με εγκαύματα στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr,  το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 09:30 της Δευτέρας στο μηχανοστάσιο του πλοίου, όταν κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, υπήρξε πρόβλημα στην διάρκεια αλλαγής επιστομίου στους ατμούς. 

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπισημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο 30χρονος, που ήταν ο σοβαρότερα τραυματισμένος, έφερε εγκαύματα σχεδόν σε όλο το σώμα του. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 30χρονος, τελικά, υπέκυψε στα τραυματά του. 

Οι άλλοι τρεις φέρουν επίσης εγκαύματα ωστόσο η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Μάλιστα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλευόμενος στο ΠΑΓΝΗ παραμενει μόνο ο ένας από τους τρεις, καθώς οι άλλοι δύο ελαφρότερα τραυματισμένοι, αποχώρησαν από το νοσοκομείο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Να σημειωθεί ότι το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίς το πρωί από το Λιμάνι του Πειραιά και είχαν αποβιβαστεί όλοι οι επιβάτες. 

Διασωληνωμένος με εγκαύματα μετά από ατύχημα σε μηχανοστάσιο πλοίου

Πλοίο Λιμάνι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις