Logo

Μαρούσι: Δεκαοκτώ ηλικιωμένοι σε γηροκομείο θετικοί στον κοροναϊό



 
 

Νεα εστία κοροναϊού σε κλειστή δομή (γηροκομείο) εντοπίστηκε στο Μαρούσι, σύμφωνα με πληροφορίες. .

Πρόκειται για το γηροκομείο Centaurea όπου κατά΄τη διάρκεια ελέγχων που διενεργεί ο ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 19 θετικά κρούσματα κοροναϊού.

Συγκεκριμένα θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν 19 φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο και ένα μέλος του προσωπικού. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και οι 18 ηλικιωμένοι  ήταν  ασυμπτωματικοί καθώς κανένας από τους φορείς δεν είχε συμπτώματα.

Συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν την Τετάρτη ότι οι άνθρωποί τους είναι θετικοί στον κοροναϊό και ότι οκτώ εξ αυτών  μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστο, ενώ οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

'Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των φορέων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν  στο εν λόγω  γηροκομείο στο Μαρούσι μεταβαίνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Τα πρώτα επτά κρούσματα στο συγκεκριμένο γηροκομείο εντοπίστηκαν τη Δευτέρα. Έτσι ακολούθησαν τέστ σε όλους τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται καθώς και στους εργαζόμενους στη δομή. 

Τα πρώτα αποτελέσματα , που βγήκαν το απόγευμα της Τετάρτης, έδειξαν ότι οι θετικοί στον ιό είναι 18  ηλικιωμένοι, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις υγειονομικές υπηρεσίες και στους συγγενείς των φιλοξενούμενων στη δομή και ένας εργαζόμενος. 

Αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τέστ που διενεργήθηκαν. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Σε καραντίνα έως τις 12 Σεπτεμβρίου το γηροκομείο 

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το γηροκομείο Centaurea στο Μαρούσι τίθεται σε καραντίνα 

Στη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρονται τα εξής: 

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.
 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις