Logo

Κορινθία: Μεγάλη πυρκαγιά στο Σοφικό - Ενδείξεις εμπρησμού [βίντεο+φωτο]



 
 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει μετά το μεσημέρι της Παρασκευής η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Βλάση στο Σοφικό Κορινθίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς  εκδηλώθηκε στις 02.50 της Παρασκευής και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο μετέβη και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης ισχυρή δύναμη αποτελούμενη αρχικά΄από  43 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το  πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Εκκενώθηκαν οικισμοί και Μοναστήρι

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Ελβετικά και Κόρφος αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Στον Κόρφο, μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία. Όπως είπε «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.».

Πλέον στο σημείο επιχειρούνν συνολικά 88 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχουν εθελοντε΄ς και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού 

Η φωτιά ξεσπασε από άγνωστη αιτία και η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο εμπρησμού. Ετσι, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μεικτό Κλιμάκιο, της Ασφάλειας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στο Σοφικό Κορινθίας, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.
 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις