Logo

Κεφαλονιά: Η δραματική διάσωση κολυμβητή και ναυαγοσώστη στον Μύρτο [βίντεο+φωτο]



 
 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός κολυμβητή και ενός ναυαγοσώστη που διασώθηκαν από τα ταραγμένα νερά της παραλίας του Μύρτου στην Κεφαλονιά μετά από μία μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσε το Λιμενικό Σώμα. 

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένας κολυμβητής, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για την θαλασσοταραχή, βούτηξε στην παραλία του Μύρτου. 

Ο ναυαγοσώστης της παραλίας, έχοντας δει τον κολυμβητή να βρίσκεται στην ταραγμένη θάλασσα, βούτηξε για να τον σώσει, όμως ούτε αυτός κατάφερε να επιστρέψει στην παραλία, λόγω των κυμάτων. 

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στην Κεφαλονιά τέθηκαν σε συναγερμό και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο ανδρών. 

'Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, το Λιμενικό με ορμιδοβόλο συσκευή  που χρησιμοποιείται για παροχή βοήθειας, εντόπισε τους δύο άνδρες στο νερό, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω σε μία πλευστή σχεδία (σαν σημαδούρα).

Στην περιοχή έφθασε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι που προχώρησε στη διάσωση των δύο ανδρών που κινδύνευαν από τα μανιασμένα κύματα. 

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν σώοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. 

 

Δίτε το συγκλονιστικό βίντεο της δραματικής διάσωσης των δύο ανδρών

*Βίντεο: Δημήτρης Καβαλλιεράτος, foculine.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις