Logo

Κρήτη: Με ΜΑΤ και χημικά εκκενώθηκε η κατάληψη «Rosa Nera» - Τραυματίστηκε δημοσιογράφος [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισοδιακή ήταν η εκκένωση της κατάληψης «Ρόζα Νέρα», σε κτήριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων, στην οποία προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββατου οι αστυνομικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι δυνάμεις της  ΕΛΑΣ προχώρησαν σε εκκένωση του κτηρίου, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη 16 χρόνια, από άτομα που βρισκόταν μέσα σε αυτό, ενώ συνεργείο ιδιώτη εργολάβου απομάκρυνε και αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο χώρο της κατάληψης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκε μικρή ένταση, όταν υποστηρικτές της κατάληψης πέταξαν αντικείμενα προς το σημείο που βρισκόταν αστυνομικοί και το συνεργείο του ιδιώτη εργολάβου με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που προχώρησαν στην ρίψη κροτίδων λάμψης και δακρυγόνων.

 Κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι  η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σοφία Θοδωράκη,  ενώ στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Τα επεισόδια - Η επιχείρηση

΄Σύμφωνα με το zarpanews.gr,  η ενταση ξεκίνησε  όταν επιχειρήθηκε να αποχωρήσει μια ομάδα οχημάτων της αστυνομίας από το σημείο. Οι διαμαρτυρόμενοι της συλλογικότητας, που είχαν προσέλθει στην περιοχή από νωρίς το πρωί, φώναζαν συνθήματα και επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις,έκαναν χρήση χημικών μεταξύ των οποίων δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης.

Η καλά οργανωμένη επιχείρηση της  Ελληνικής Αστυνομίας, με ισχυρές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου  στο λόφο Καστέλι στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν μόνο σκοπό την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera που βρίσκεται στα κτήρια πάνω από το λιμάνι και για την οποία είχε προαναγγελθεί ότι επίκειται επέμβαση για να αδειάσει.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικοί φρουροί από Χανιά, Ρέθυμνο Ηράκλειο και Αθήνα.

Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί, οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στο λόφο αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία και η πρόσβαση απαγορεύτηκε, με δυνάμεις των ΜΑΤ να παρατάσσονται και να κλείνουν τα στενά.

Στη διασταύρωση των οδών Κανεβάρω και Αγίου Μάρκου, όπου οδηγεί στην πλατεία έξω από τα κτήρια, είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως πράξη διαμαρτυρίας στην εκκένωση της κατάληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  zarpanews.gr, 15-20 άτομα βρίσκονταν  εντός της κατάληψης .

Από την κατάληψη απομακρύνθηκαν σε πρώτη φάση οι μετανάστες που φιλοξενούνταν εντός του χώρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-9-2020 από directNEWS.gr  πηγή: ΑΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις