Logo

Πυρκαγιές σε Κορινθία, Λακωνία, Ρόδο, Ηράκλειο



 
 

Νέα πύρινα μέτωπα το απόγευμα της Κυριακής, μετά και την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. 

Συγκεκριμένα, στις φλόγες τυλίχθηκε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος Νεμέας, στην Κορινθία, όπου επιχειρούν 44 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη.

Και στη Ρόδο, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεννάδι, όπου έσπευσαν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα και σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου του δήμου Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης. Επί ποδός βρίσκονται 24 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.

Στο μεταξύ, στο Αγρίνιο απεβίωσε αιφνιδίως 27χρονος εθελοντής πυροσβέστης, στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, για αύριο, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια και Χίο.

Στις περιοχές αυτές το πυροσβεστικό προσωπικό τίθεται σε μερική επιφυλακή από τις 07:30 της Δευτέρας, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα θα είναι όλες οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2020 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις