Logo

Λέσβος: Νέα φωτιά στη Μόρια περιμετρικά του καταυλισμού [βίντεο]



 
 

Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον ελαιώνα της Μόριας την ίδια στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν να σβήσουν ακόμα τις πύρινες εστίες  της Τρίτης.

Οικογένειες με μικρά παιδιάμ κουβαλούν τα ελάχιστα υπάρχοντά τους και σπευδουν να φύγουν από την περιοχή, καθώς η νέα πυρκαγιά  ξέσπασε περιμετρικα του ΚΥΤ και κατακαίει ότι είχε μείνει όρθιο πέριξ του καταυλισμού. 

Όπως μεταδίδει το lesvospost.com,  κατά διαστήματα ακούγονται και εκρήξεις - ενδεχομένως από φιάλες υγραεριου που χρησιμοποιούσαν για να μαγειρέψουν οι μετανάστες που διέμεναν εκεί - ενώ για δεύτερη νύχτα ακούγονται οι καμπάνες της Μόριας. 

Συγκεκριμένα, η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης και αμέσως η κατάσταση έγινε αποπνικτική λόγω του καπνού και των καμμένων πλαστικών. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστη η αιτία της φωτιάς.

Την ίδια ώρα μηχανήματα του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις εστίες της φωτιάς.  

Σύμφωνα με το Open TV στο σημείο όπου ξέσπασε η νέα εστία της φωτιάς βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν μετανάστες.. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σημείο το οποίο βρίσκεται έξω από την περίφραξη του κανονικού καταυλισμού.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ η νύχτα που έπεσε αποκλείει τη συνδρομή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις