Logo

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο δήμο Ήλιδας - Οι φλόγες έζωσαν χωριό [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας, μεταξύ Κέντρου και Αγίου Δημητρίου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το  μεσημέρι της Τετάρτης   καίει στο ίδιο σημείο που τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά. 

Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όπως μεταδίδει το patrisnews.com, από τη φωτιά  κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλεία Πηνείας, αλλά χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.

Ωστόσο εξαιτίας αυτής αλλαγής της φοράς του ανέμου, η πυρκαγιά  ξέφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τις φλόγες να πηγαίνουν προς την Δάφνη του δήμου Ήλιδας.

Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες έζωσαν το χωριό. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους κατοίκους των πρώτων σπιτιών του χωριού, να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται, ότι μετά την δύση του ηλίου, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται, μόνο με επίγεια μέσα, με το κύριο μέτωπο της φωτιάς να εκτείνεται πίσω από το βουνό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις