Logo

Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού για το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες ανατολικά της Κρήτης - Τρεις νεκροί



 
 

Στη Σητεία μεταφέρθηκαν 19 από τους διασωθέντες του ναυαγίου μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες που έγινε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, την Δευτέρα το απόγευμα.

Κατά το ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ ένας από τους διασωθέντες ναυαγούς μεταφέρθηκε και παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr,  από τους 19 που μεταφέρθηκαν στη Σητεία έχουν ληφθεί δείγματα για την διενέργεια σχετικών τεστ για τον κοροναιό.

Εως τώρα έχουν διασωθεί συνολικά ί 57 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί οι σοροί μίας γυναίκας και δύο παιδιών με τις έρευνες να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων. 

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους, ενδεχομένως θαλαμηγού,  που μετέφερε τους μετανάστες.

 Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε τη Δευτέρα για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις