Logo

Σάμος: Μεγάλη φωτιά κοντά στον καταυλισμό μεταναστών - Υπόνοιες για εμπρησμό [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου.

Η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση πολύ γρήγορα και καίει περιμετρικά του ΚΥΤ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα, ενώ η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης είναι καθησυχαστική.

Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες.

Αργά το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η  εικόνα του πύρινου μετώπου είναι καλύτερη, καθώς δεν φυσάει στην περιοχή, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών, ενώ δεν απειλείται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, Σύμφωνα με πληροφορίες  προσήχθησαν από την αστυνομία 13 νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι δέκα αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τρίτη σήμανε συναγερμός για τις αρμόδιες αρχές, καθώς στο ΚΥΤ Σάμου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού, με αποτέλεσμα να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο με απόφαση του ΕΟΔΥ τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από σήμερα το πρωί έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχοντας αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις