Logo

Πάτρα: Οριοθετημένη η φωτιά στη Βουντένη [φωτο]



 
 

Οριοθετημένη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βούντενη της Πάτρας.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έως και το πρωί της Πέμπτης, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη, ώστε η πυρκαγιά γα μην φθάσει σε κατοικημένες περιοχές 

Προληπτικά, μάλιστα, είχαν εκκενωθεί σπίτια στη Βουντένη και στα Συχαινα.

Το thebest.gr,  σε ρεπορτάζ αναφέρει για την εικόνα της περιοχής την Πέμπτη: 

Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης βρήκε διάσπαρτα πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες να σβήνουν τις τελευταίες μικροεστίες φωτιάς. Δεκάδες στρέμματα έγιναν στάχτη και το τοπίο πάνω και κάτω από την περιμετρική στο ύψος των Κάτω Συχαινών είναι μαύρο.

Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται πως η πυρκαγιά σταμάτησε - χάρη και στους πυροσβέστες - λίγα μέτρα μακρυά από αυλές σπιτιών και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Το βράδυ ήταν εφιαλτικό για κατοίκους της περιοχής που δεν έκλεισαν μάχη, βλέποντας τις φλόγες να καίνε χωρίς σταματημό ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, υποβοηθούμενες από τον άνεμο που τροφοδοτούσε τη φωτιά όλο τη νύχτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις