Logo

Εκλογές προϊσταμένων στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας – Τα ονόματα των υποψηφίων



 
 

Στις κάλπες προσέρχονται εκ νέου αύριο 19 Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να ψηφίσουν και για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων, οι οποίοι  θα αναλάβουν το «τιμόνι» μεγάλων  δικαστηρίων. Η εκλογική αναμέτρηση έρχεται μετά την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Και αυτή η διαδικασία θεωρείται κομβικής σημασίας ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο που στο χώρο της Δικαιοσύνης εκκρεμούν μία σειρά από πολύ σοβαρές υποθέσεις.

Οι υποψήφιοι

Στο Εφετείο της Αθήνας από όπου αποχωρεί ο πρόεδρος εφετών Κώστας Σταμαδιάνος , τη θέση του προϊσταμένου  διεκδικούν οι πρόεδροι εφετών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία  είχε εκλεγεί και υπηρετεί μέχρι και σήμερα ως μέλος της διοίκησης του Εφετείου , καθώς και ο  συνάδελφός της κ. Δημήτρης Τράγκας.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τη θέση του νεοπροαχθέντος εφέτη Γιώργου Γρίβα  διεκδικεί με αξιώσεις  η έμπειρη πρόεδρος πρωτοδικών   Σοφία Φούρλαρη  και ο  Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος στο παρελθόν είχε χειριστεί την υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.  Υποψήφιος είναι επίσης και ο πρόεδρος πρωτοδικών  Παναγιώτης Λεβενιώτης.

Μοναδικός υποψήφιος

Αντίθετα για τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών μέχρι στιγμής τη θέση του Προϊσταμένου διεκδικεί ένας μόνο, κατά περίπτωση,  υποψήφιος.  Συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ο σημερινός προϊστάμενος Ιωάννης Μωραϊτάκη διεκδικεί ξανά την «ψήφο εμπιστοσύνης»  των εισαγγελέων εφετών . Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, τη θέση  του  σημερινού προϊσταμένου Ευάγγελου Ιωαννίδη , διεκδικεί  η εισαγγελέας πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έχει υπηρετήσει σε όλα τα κομβικά πόστα της Εισαγγελίας , καθώς έχει  περάσει ως επικεφαλής στο Τμήμα Γνωμοδοτήσεων, στην Ποινική Δίωξη καθώς και στο Διοικητικό Τμήμα.

Ανεξάρτητα πάντως, από τα αποτελέσματα όλοι οι υποψήφιοι συμφωνούν πως αυτό που προέχει είναι η υπεράσπιση του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πολλά πλήγματα και εκ των έσω.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2020 από directNEWS.gr πηγή:Τα Νέα


Τελευταίες Ειδήσεις