Logo

Κρήτη: Σφοδρή η επίθεση του «Ιανού» - Δρόμοι ποτάμια, διακοπή ηλεκτροδότησης και πτώση... μπαλκονιού [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο «Ιανός»  με άγριες διαθέσεις έφθασε και στην Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου, με το Ηράκλειο να αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Με καταρρακτώδη βροχή, έντονες αστραπές και κεραυνούς ο μεσογειακός κυκλώνας έκανε αισθητή την παρουσία του στο Ηράκλειο  Μάλιστα η ένταση της βροχής ήταν τόσο μεγάλη που η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 4 μέτρα. 

 Η  πλατεία των Λιονταριών μετατράπηκε σε... Βενετία, όπως μεταδίδει το cretapost.gr  εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια, όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Ο ουρανός της Κρήτης «σκίστηκε» από τους κεραυνούς και τις αστραπές αναφέρει το neakriti.gr, προσθέτοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη  πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου. 

Η καταιγίδα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις περιοχές του Γιόφυρου αλλά και την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ενώ στη Φοινικιά, και ιδιαίτερα στο ύψος του Βιολογικού, εκεί όπου με τις πρώτες βροχές ο δρόμος μετατρέπεται σε ποτάμι, τα νερά έφταναν ως το καπό των αυτοκινήτων, με τους οδηγούς να προσπαθούν υπό καταρρακτώδη βροχή να γυρίσουν πίσω προκειμένου να μην ακινητοποιηθούν, αναφέρει το cretalive.gr.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στις πτήσεις, καθώς 7 συνολικά πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν. Ειδικότερα, δύο πτήσεις προσγειώθηκαν στη Ρόδο, άλλες 2 στα Χανιά και τρεις στην Αθήνα. 

Στις παράπλευρες απώλειες της καταιγίδας είχαμε και την πτώση ενός μπαλκονιού στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Το μπαλκόνι κατέρρευσε πάνω σε 2 σταθμευμένα οχήματα στα οποία προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς όμως οι απώλειες ήταν μόνο υλικές και δεν είχαμε κανένα τραυματισμό.

Την ίδια ώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο το πέρασμα του Ιανού ήταν ήπιο χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

Λιοντάρια καταιγίδα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις