Logo

Καρδίτσα: Κλειστά για δύο μέρες τα Δικαστήρια - Πλημμυρισμένα ακροατήρια [έγγραφο]



 
 

Κλειστά θα παραμείνουν για δυο μέρες το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προϊσταμένης των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου, Ολυμπίας Κώστα θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυρίας Κώστα αναφέρει τα εξής:

«Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης ποταμών στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Καρδίτσας , καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κυρίως στις 18-9-2020 (κακοκαιρία «Ιανός») σας ενημερώνουμε ότι προς το παρόν είναι αδύνατη η ασφαλής λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας καθώς δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότησή του , έχουν εισχωρήσει ύδατα στο λεβητοστάσιο του και στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου που στεγάζεται στο ισόγειο, υπάρχει δε έντονη επικάλυψη χώρων του από λάσπη.

Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τις ζημίες και το πότε θα είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία του , θεωρώντας ως πιθανή ημέρα επανεκτίμησης της κατάστασης σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και έτερες υπηρεσίες την Τετάρτη 23-9-2020.

Εν αναμονή έκδοσης σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την αναστολή των εργασιών όλων των Υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας παρακαλούνται οι δικηγόροι, πολίτες και υπάλληλοι του Δικαστικού Μεγάρου να μην προσέλθουν στο κτίριο αύριο 21-9-2020 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που θα ορισθεί από κάθε υπηρεσία.

Στο Δικαστικό Μέγαρο θα εισέλθει μόνο το προκειμένου να καταγραφούν οι ζημίες και να διεκπεραιωθούν επείγοντα ζητήματα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις