Logo

Κορονοϊός: Δεκατρία τα κρούσματα στο Άγιο Όρος - Σε ισχύ περιοριστικά μέτρα



 
 

Ακόμη τρία κρούσματα κοροναϊού, που προστίθενται στα δεκα υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών - εντοπίστηκαν την Τρίτη στο Άγιο Όρος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότ τα τρία νέα κρούσματα  εντοπίζονται σε σκήτη της ευρύτερης περιοχής των Καρυών.

Το απόγευμα της Τρίτης επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου οι οποίοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους με της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού ενώ παρέμεινε στις Καρυές το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο Τετάρτη. 

Το μεσημέρι της Τρίτης εκδόθηκε  εγκύκλιος περιοριστικών μέτρων προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζονται έως και δέκα επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαγορεύεται, επίσης, η μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις