Logo

Κέρκυρα: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττει το νησί [βίντεο+φωτο]



 
 

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το πρωί της Τετάρτης την Κέρκυρα, σε πολλές περιοχές της οποίας εκδηλώνονται σφοδρές καταιγίδες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δέχθηκε από το πρωί αρκετές κλήσεις για παρεμβάσεις, δύο εξ αυτών στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ επέμβαση της Υπηρεσίας χρειάστηκε και στη Λάκκα των Παξών.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, να παραμείνει κλειστό το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην Κασσιώπη, ενώ σήμερα Τετάρτη στο εν λόγω γυμνάσιο τα μαθήματα σταμάτησαν νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του άρθρου 58 περί αρμοδιότητας του Δημάρχου του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης

2.Το άρθρο 75 παρ. Ι περιπτ. στ υποπεριπ.27 του Ν.3463/2006 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης

3.Την παρ.1 του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010

4.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σήμερα 23-9-2020 στην περιοχή της Κασσιόπης

5.Την ενημέρωση από τον Δ/ντή του Γυμνασίου με ΛΤ Κασσιόπης

6.Την αυτοψία από τη Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας

7.Την άμεση ανάγκη για τη διακοπή λειτουργίας της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο με ΛΤ Κασσιόπης για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διακοπή λειτουργίας του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας των μαθητών, των εργαζομένων και του διδακτικού προσωπικού, για την Τετάρτη και Πέμπτη 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2020».

Παράλληλα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, κυρίως στον βορρά, ενώ από πτώση δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ, στην περιοχή Βίγγλα Σινιών, διακόπηκε για αρκετή ώρα και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες  φέρεται να συνεχίζονται στην Κέρκυρα και στους Παξούς, ενώ αναμένεται να συνοδεύονται, πρόσκαιρα, από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Την ίδια ώρα  η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις