Logo

Λέσβος: Ανατροπή αλιευτικού σκάφους λόγω κακοκαιρίας - Διασώθηκαν οι τρεις ναυαγοί



 
 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τριών ανθρώπων που επέβαιναν σε μεγάλο αλιευτικό σκάφος, το οποίο. λόγω της κακοκαιρίας, ανατράπηκε στις 21:45 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών στην ανατολική Λέσβο. 

Μετά από κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος οι τρεις ναυαγοί, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν ζωντανοί.Ειδικότερα, για τις δύο γυναίκες έγινε επιχείρηση διάσωσης γιατί βρέθηκαν εγκλωβισμένες στην καμπίνα του σκάφους, όπως μεταδίδει το stonisi.gr. 

Στις 23.30 το βράδυ  της Δευτέρας, το σκάφος του Λιμενικού μετέβη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα ο  δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο στις 20:00  το βράδυ της Δευτέρας,  φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας..

Η κακοκαιρία, που συνοδευόταν από έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση καθώς και από ισχυρούς ανέμους ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε πολλές κατοικίες στην περιοχή της Καλλονής στην Ανατολική Λέσβο. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  ΕΜΥ με νέο δελτίο της είχε προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, επικαιροποιώντας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις