Logo

«Mein Shiff 6»: Αρνητικά τα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου κατά τον επαναληπτικό έλεγχο



 
 

Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6», στο οποίο αρχικά είχαν εντοπιστεί δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου. κατέπλευσε στις 05:00 το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. 

 Όπως έγινε  γνωστό, κατά τον πρώτο επαναληπτικό έλεγχο που έγινε βγήκαν αρνητικά και τα 12 τεστ στον κορονοϊό. . 

Έτσι, αν και αρχικά στο σημείο θα πήγαιναν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, η επί τόπου παρουσία τους δεν κρίθηκε απαραίτητη μετά τα νέα δεδομένα. 

Παρόλα αυτά, θα γίνει επαναληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται ήδη στο πλοίο με βάση τη διαδικασία. 

"Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία και μετά από επανέλεγχο, όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά και ενδέχεται να πρόκειται για λάθος στο εργαστήριο στο Ηράκλειο", μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πως ξεκίνησε το θρίλερ με το «Mein Shiff 6»

Το θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6»  ξεκίνησε τη  Δευτέρα όταν έγινε γνωστό ότι 12 μέλη του πληρώματος φέρονται να διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. 

Στη συνέχεια η πλοιοκτήτρια εταιρεία διευκρίνισε αφενός μεν ότι κανένα εκ των μελών του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό δεν εμφάνισε συμπτώματα αφετέρου δε, ότι κατά τους επαναληπτικούς ελέγχους τα πρώτα έξι τεστ βγήκαν αρνητικά ενώ τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα  έξι αναμένονται την Τρίτη. 

Προφανώς και τα υπόλοιπα εξι τέστ, των οποίων το αποτέλεσμα αναμενόταν σήμερα Τρίτη, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα. 

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν γίνει τεστ στα μέλη του πληρώματος από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και είχε προκύψει ότι 12 από τους ναυτικούς ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Στη συνέχεια, έγιναν επαναληπτικά τεστ μέσα στο πλοίο με τα πρώτα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

Τις πληροφορίες ότι τα αρχικά τέστ είχαν βγει θετικά για 12 μέλη του πληρώματος είχε επιβεβαιώσει και η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.. Μεταξύ άλλων η TUI Cruises ανέφερε: 

"Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναλητπικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί"."

Η TUI Cruises τόνιζε ότι  σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Η ΤUI Cruises πρόσθετε επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι η  TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις