Logo

Συναγερμός για «μαζικά» κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα [βίντεο]



 
 

Συναγερμός σήμανε νωρίς  το απόγευμα της Τετάρτης για τις υγειονομικές αρχές καθώς σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην οδό Πιπίνου 91 και Μιχαήλ Βόδα, όπου διενεργήθηκαν τεστ κορονοϊού, τα οποία έδειξαν πολλά κρούσματα. 

Κατά μία πληροφορία  σε σύνολο 70 δειγμάτων που λήφθηκαν  τα 35 βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενώ ο ΑΝΤ; μετέδωσε ότι  βρέθηκαν 32 θετικά δείγματα σε σύνολο 100 ατόμων που ελέγχθηκαν.

Μετά από τα αποτελέσματα αυτά ο εν λόγω οίκος ευγηρίας αποκλείστηκε  άμεσα και έσπευσαν εκεί τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Τσιόδρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό». Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

Καταλήγοντας είπε: «Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά».

Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του  είπε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και ότι 21 άτομα θα μεταφερθούν απόψε στο νοσοκομείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις