Logo

Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Οι φλόγες στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς [βίντεο+φωτο]



 
 

Στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης η  μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Λευκίμμης στον Έβρο.  

Παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη από τη δύση του ηλίου, όπότε και αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

«Οι φλόγες καίνε στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους, η αγωνία μας είναι να μην φτάσουν στον πυρήνα», είπε o αντιπεριφερειάρχης Εβρου. Δημήτρης Πέτροβιτς, προσθέτοντας ότι η νύχτα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο κ. Πέτροβιτς είπε ότι γίνονται με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες για να ανακοπεί το μέτωπο, ενώ ανισχύονται συνεχώς τόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής όσο και της αυτοδιοίκησης που δίνουν μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Η πυροσβεστική ενίσχυσε και άλλο τις δυνάμεις με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά θα επιχειρούν: 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με το e-evros το χωριό της Λευκίμμης δεν κινδυνεύει άμεσα, αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι. 

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις