Logo

Συνελήφθη στη Βουλγαρία ο Ανδρέας Χτενάς που κατηγορείται για το τριπλό φονικό στη Θάσο το 2001



 
 

Συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα που είχαν εκδώσει σε βάρος του οι δικαστικές αρχές της χώρας μας, στην περιοχή Ράσλοκ της Βουλγαρίας ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, Ανδρέας Χτενάς.

Ο συλληφθείς έχει καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια για το τριπλό φονικό της Θάσου το 2001 αλλά και για μία ακόμη δολοφονία στην Καβάλα.

Ο Χτενάς φέρεται να δολοφόνησε τον 48χρονο προϊστάμενο της Πολεοδομίας Καβάλας, Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά στο εξοχικό του πρώτου, στην Καλλιράχη Θάσου.

Και οι τρεις είχαν δεχτεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, ενώ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο χτυπήθηκαν την ώρα που βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Στη συνέχεια, ο δολοφόνος κυνήγησε πυροβολώντας τον τρίτο στον ελαιώνα της εξοχικής κατοικίας. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαφύγει, το άτυχο θύμα δέχθηκε δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ιατροδικαστής είχε κάνει λόγο για «χαριστικές βολές».

Ακόμη κατηγορείται ότι τον Ιούλιο του 2002 δολοφόνησε στην Καβάλα, τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Γιώργο Σιδηρόπουλο, με τον οποίο είχε διαφορές.

Ο 63χρονος Ανδρέας Χτενάς κρατείται σε φυλακές της Βουλγαρίας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις