Logo

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας της ροκ, Eddie Van Halen [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε ηλικία 65 ετών πέθανε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ένας πιο ταλαντούχους κιθαρίστες της ροκ μουσικής, ο Έντι Βαν Άλεν (Eddie Van Halen).

Ο Έντι Βαν Άλεν άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο St. John's, στη Σάντα Μόνικα και σύμφωνα με το TMZ στο πλευρό του βρίσκονταν η σύζυγός του Τζάνι, ο γιος του Βόλφγκανγκ και ο αδερφός του Άλεξ.

Μάλιστα, ο γιός του Βόλφγκανγκ ήταν αυτός που γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του θρυλικού κιθαρίστα, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter : 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γράφω αυτό, αλλά ο πατέρας μου Edward Lodewijk Van Halen έχασε την μακρά και επίπονη μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί. ΄Ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω. Κάθε στιγμή που μοιράστηκα με εκείνον πάνω και κάτω από τη σκηνή ήταν δώρα. Είμαι συντετριμμένος και δεν ξέρω εάν θα επανέλθω ποτέ από την απώλειά του. Σε αγαπάω τόσο πολύ μπαμπά». 

Όπως λένε οι πληροφορίες η κατάσταση της υγείας Έντι Βαν Άλεν, ο οποίος διεγνώσθη για πρώτη φορά με καρκίνο πριν 20 χρόνια,  ήταν άσχημη τις τελευταίες 72 ώρες. Είχε καρκίνο στο λάρυγγα, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο και άλλα όργανα. 

Ο Έντι Βαν Άλεν γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1955 και αποτέλεσε τον ιδρυτή και στιχουργό του συγκροτήματος Van Halen το οποίο άφησε το δικό του στίγμα στην ροκ μουσική σκηνή.

Το 2012 οι αναγνώστες του περιοδικού Guitar World Magazine του έδωσαν την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των 100 σπουδαιότερων κιθαριστών.

Στον Έντι Βαν Άλεν  πιστώνεται το σόλο στο μυθικό κομμάτι του Michael Jackson, «Beat it». Παράλληλα, είχε συνεργαστεί με τον Brian May των Queen στο «Star Fleet Project», με τον Roger Waters των Pink Floyd στο κομμάτι «Lost Boys Calling». 

Συνθέσεις του περιλήφθηκαν στα σάουντρακ των ταινιών «The Wild Life» (1984) και «Twister» (1996).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις