Logo

Επεισόδια με Ρομά: Έστησαν ενέδρα σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο - Διαμαρτυρίες σε διάφορες περιοχές [βίντεο+φωτο]



 
 

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή με "πρωταγωνιστές" Ρομά  σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης, για την οποία προφυλακίστηκε μετά την απολογία του o 63χρονος που τον πυροβόλησε

Οι εστίες έντασης ξεκίνησαν εν αναμονή της απόφασης της ανακρίτριας Καλαμάτας, με στήσιμο οδοφραγμάτων, φωτιές  και συνεχίστηκαν αφού ο 63χρονος, στο σπίτι του οποίου μπήκε ο 18χρονος Ρομά μαζί με δύο συνεργούς του για να κλέψει,  κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι Ρομά άρχισαν τα επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής και οι διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν στη Λαμία, στο Αγρίνιο, ακόμα και στο Βόλο.

Απέκλεισαν δρόμους στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές,  ενώ παράλληλα έστησαν ενέδρα και σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο. 

Το περιστατικο με την ενέδρα έλαβε χώρα λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα στον Ασπρόπυργο, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30-40 Ρομά. 

Συγκεκριμένα οι Ρομά έστησαν ενέδρα στη Λεωφόρο Νάτο  στον Ασπρόπυργο και επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι με τη χρήση δακρυγόνων κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος. 

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Αστυνομίας και διερνεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ξεσηκωμός στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Επίσης στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν  στους δρόμους ομάδες Ρομά, περίπου 50 άτομα, από καταυλισμό και άναψαν φωτιές, με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος ΝΑΤΟ.

Λίγο πριν τις 20.30 της Παρασκευής δύο διμοιρίες ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο εισήλθαν στον καταυλισμό όπου ξέσπασαν επεισόδια με πετροπόλεμο, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές, για τις οποίες κινητοποιήθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα. 

Μάλιστα, οι αρχές προχώρησαν σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους, εξαιτίας των συγκεντρώσεων:

  • Παράδρομο ΝΕΟΑΚ, ύψος Σ.Ε.Α. Μεγάρων από 39-41 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος της Λ. ΝΑΤΟ έως τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου
  • 40 Χ/Θ Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ύψος κόμβου Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Λ. ΝΑΤΟ από οδό Αγίου Γεωργίου έως Μεγαρίδος

Έκλεισαν δρόμους 

Στο μεταξύ ουρές αυτοκινήτων δημιουργήθηκαν στον  αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα – Τρίπολη, καθώς Ρομά έκλεισαν τον δρόμο και στα δύο ρεύματα στον κόμβο των Αρφαρών, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr

Σύμφωνα με το http://www.mixanitouxronou.gr, ομάδα Ρομά  έκλεισε και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94χλμ στο ύψος του Ζευγολατιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που φτάνουν 5 χλμ. Στο σημείο έσπευσαν  αστυνομικές δυνάμεις.

Οι Ρομά διαμαρτύρονταν για το  θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από κυνηγητικό όπλο 63χρονου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακξρίτρια Καλαμάτας.   

Η μητέρα του 18χρονου Ρομά υποστηρίζει ότι εκτός από τον  κατηγορούμενο υπήρχε και άλλος δράστης, υπονοώντας το γιο του 63χρονου ζητώντας να συλληφθεί και αυτός....

Ο εκπρόσωπος των Ρομά επιτέθηκε στους δικαστές και τους αποκάλεσε κανίβαλους. Κάλεσε μάλιστα τους συγκεντρωμένους να μην αποχωρήσουν και να  καταψηφίσουν την κυβέρνηση...

Όπως μεταδίδει το pelop.gr,  υπάρχουν πληροφορίες ότι Ρομά επιχέιρησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στα Σαγέικα.Στην Πατρών - Αθηνών κατευθύνονται προς τα διόδια του Ρίου, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν να κλείσουν τη Γέφυρα.

Μάλιστα, εξαιτίας των ν κινητοποιήσεων, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας:

Στην Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της Ροδοδάφνης.

Στην Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Σαγεΐκων.

Και στην Περιμετρική, στο κόμβο της Οβρυάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο Αγρίνιο 

Ρομά πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και στο  Αγρίνιο στην Εθνική Οδό στο ύψος του Αγίου Δημητρίου, και συγκεκριμένα απέκλεισαν το ρεύμα προς Μεσολόγγι, σύμφωνα με το agrinionews.gr. Πληροφορίες και για κάψιμο κάδων στα Άη Βασιλιώτικα.

Πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν πως Ρομά συγκεντρώνονται και στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου κοντά στις καντίνες, όπου και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία.

Επίσης Ρομά  έχουν αποκλείσει την Πατρών - Πύργου στο ύψος της Γαστούνης.

Λαμία: Ρομά καίνε λάστιχα στους δρόμους και σπάνε αυτοκίνητα 

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, από Ρομά. 

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr,  γύρω στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής τα πράγματα αγριέψαν και συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με  σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας.

Δύο αυτοκίνητα δέχθηκαν σοβαρή επίθεση το ένα με πέτρες και το άλλο με σιδερένια λοστάρια με αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και φθορές στο αμάξωμα.

Αλιβέρι Νέας Ιωνίας Βόλου: Ρομά διαδήλωσαν με φωτιές και κλείσιμο δρόμου 

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 18χρονου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης πραγματοποίησε την Παρασκευή μία ομάδα Ρομά στο Αλιβέρι στη  Νέα Ιωνία.

Όπως αναφέρει  το taxydromos.gr,  οι Ρομά διαδήλωσαν σε δρόμο του Αλιβερίου, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, αποκλείοντάς τον, ενώ άναψαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ξερά χόρτα.

Στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Επί τόπου μετέβησαν αστυνομικοί ώστε να ελέγξουν την κατάσταση για να μην ξεφύγει και επεκταθούν τα επεισόδια, καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς.

Λαμία

Λαμία: Ρομά καίνε λάστιχα στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις