Logo

Σάρωσε την Αττική η καταιγίδα - Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο [βιντεο+φωτο]



 
 

Σε αρκετούς δήμους της Αττικής, όπως είναι η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές  η  μικρής διάρκειας νεροποντή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.  

Δέντρα ξεριζώθηκαν και στέγες "έφυγαν", νερά μπήκαν σε ισόγειους χώρους.

Η κακοκαιρία "χτύπησε" με ιδιαίτερη σφοδρότητα το Νέο Ηράκλειο Αττική, όπου, εκτός από τις τεράστιες καταστροφές, τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων η μια σοβαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα, η οποία είναι σε σοβαρότερη κατάσταση χωρίς, ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο ζωής, ηλικίας 65 ετών- τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός».

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι η γυναίκα τραυματίστηκε, ενώ κοιμόταν, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της.

Επίσης,  τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 150 κλήσεις σε Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια των σφοδρών καιρικών φαινομένων.

Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότερες κλήσεις δεν αφορούσαν στην άντληση υδάτων αλλά στην κοπή δέντρων, ενδεικτικό των ανέμων που επικρατούσαν στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα από τις 150 και πλέον κλήσεις, οι 103 ήταν για κοπές δέντρων, οι 27 για αντλήσεις υδάτων και οι υπόλοιπες για αφαιρέσεις αντικειμένων.

 Το pontiki.gr,  εστιάζοντας στις καταστροφές που υπέστη το Νέο Ηράκλειο αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής: 

Σοβαρές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πέρασε από την Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και όπως όλα δείχνουν χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για έναν δήμο που φημίζεται για πολλά πεύκα και γενικώς δέντρα στους δρόμους και τις πλατείες του και που πολλά από αυτά έπεσαν "θύματα" της σφοδρής καταιγίδας που συνοδευόταν με θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα πολλοί κορμοί να ξεριζωθούν και πολλά κλαδιά να σπάσουν, καταπλακώνοντας οχήματα, και καταστρέφοντας ακόμα και γήπεδα μπάσκετ. Από την μανία των ανέμων ξηλώθηκαν ακόμα και ρολά, ενώ στέγαστρα βρέθηκαν πάνω σε οχήματα και στο οδόστρωμα.

Δέντρα έπεσαν ακόμα και στις ράγες της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτή την ώρα οι συρμοί που ξεκινάνε από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά σταματούν στην Ειρήνη και οι συρμοί που έρχονται από τον Πειραιά σταματούν στη Νέα Ιωνία. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κορμό και να ομαλοποιηθουν και πάλι τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις