Logo

Σύνταγμα: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο [φωτο]



 
 

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά σημειώθηκαν την Πέμπτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία άτομα που παρεισέφρησαν στην πορεία προκάλεσε επεισόδια και πέταξε μολότοφ και φωτοβολίες  προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ στην επίθεσή τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης. 

Ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ των ΜΑΤ και των ταραξιών οι οποίοι αποχώρησαν από την οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Συγγρού, όπου και διαλύθηκαν με τα επεισόδια να μην λαμβάνουν μεγάλη έκταση. 

Οι ταραξίες προκάλεσαν φθορές σε στάση του τραμ, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τρεις προσαγωγές. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι ι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις