Logo

Παρίσι: Φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» αποκεφάλισε άνδρα για τα σκίτσα του Μωάμεθ [βίντεο+φωτο]



 
 

 Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα του Παρισιού Βαλ ντ'Ουάζ όπου βρέθηκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μεταδίδουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και εξουδετέρωσαν τον ύποπτο για το άγριο έγκλημα 

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο γαλλικό τμήμα του Βαλ ντ' Ουάζ, 28 χλμ. βορειοδυτικά του Παρισιού. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο ύποπτος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό το θύμα του.

Η Le Figaro αναφέρει πως ο ύποπτος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και φέρεται να απείλησε τους αστυνομικούς, όταν του ζήτησαν να πετάξει το όπλο. 

Το θύμα φέρεται να είναι καθηγητής Ιστορίας σε Κολέγιο του Παρισιού και να έδειξε μέσα στην αίθουσα σκίτσα του Μωάμεθ, παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία είχε δημοσιεύσει στη χώρα το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μία πηγή είπε στη  Le Parisien: "Το θύμα είχε δώσει πρόσφατα ένα μάθημα στους μαθητές του για την ελευθερία της έκφρασης και είχε δείξει τα σκίτσα του Μωάμεθ" .

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει  η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Τσετσένος 18 ετών ο δράστης 

Το πρακτορείο Reuters, επικαλείται μάρτυρες, οι οποίοι άκουσαν τον ένοπλο να  φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, που έφερε όπλο και μαχαίρι,  ήταν ένας  18χρονος Τσετσένος, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα.

Ο δράστης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μακάβριο βίντεο, στο οποίο φαινόταν το κεφάλι του θύματος στο έδαφος.

Το Twitter απέκλεισε όλες τις αποτρόπαιες εικόνες του δολοφονηθέντος, ενώ καταργήθηκε και ο λογαριασμός του 18χρονου.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις