Logo

Κορονοϊός: Κρούσματα σε γηροκομείο της Γλυφάδας [βίντεο]



 
 

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά από πληροφορίες για εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στο γηροκομείο  « H Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα, στο οποίο φιλοξενούνται 35 ηλικιωμένοι. 

Αρχικά είχαν εντοπιστεί πέντε κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο στη συνέχεια ο αριθμός τους έφθασε τα 14. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και δύο εργαζόμενους στο γηροκομείο. 

Το γηροκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από αυτό εκτός από το προσωπικό. Παράλληλα, η τροφοδοσία θα πρέπει να γίνεται έξω από τη δομή, ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία για την εφαρμογή των μέτρων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Γλυφάδας, Δημήτρης Ακρίβος είπε ότι "δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους, ούτε από τον ΕΟΔΥ, ούτε από την Πολιτική Προστασία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο".

Όπως είπε ο κ. Ακρίβος,  μια εργαζόμενη στο γηροκομείο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε από τους υπευθύνους ο ΕΟΔΥ και έκανε τεστ σε όλους, εργαζομένους και ηλικιωμένους και τα δύο πρώτα βγήκαν όλα αρνητικά. Εν συνεχεία έγινε και τρίτο τεστ και εκεί βρέθηκαν θετικοί στον ιό ορισμένοι.

Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Παρασκευής ειδικά πληρώματα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν ηλικιωμένους τρόφιμους και τους διακόμισαν σε Ευαγγελισμό και Αττικόν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις