Logo

Κώστας Παπαδάκης: Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων



 
 

Σκληρή γλώσσα για την εισαγγελέα της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου,  χρησιμοποίησε ο Κώστας Παπαδάκης , σχολιάζοντας την πρότασή της να χορηγηθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες, πλήν του Γιώργου Ρουπακιά, που κρίθηκε ενοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και άλλοι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, που τόνισαν, μεταξύ άλλων, πως αν δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες κινδυνεύει η δημοκρατία.

Ζητούσε τη φυλάκιση αναρχικών που στη συνέχει αθωώθηκαν

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαδάκης που εκπροσώπησε στη δίκη τους Αιγύπτιους αλιεργάτες που δέχθηκαν την επίθεση χρυσαυγιτών, δήλωσε ότι: «Τώρα που η δική τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωωθηκαν. Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο Λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χωρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, επίσης, δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών είπε ότι «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας, όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξιας. Αν, όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

Ξέχασε να πει ότι ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε για τοποθέτηση βομβών σε κινηματογράφους 

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, που εκπροσώπησε νομικά στη δίκη το ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε το '79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του Λαγού. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν άλλα εγκλήματα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις