Logo

Φυλακές Κέρκυρας: Δύο κρατούμενοι θετικοί στον κορονοϊό - Σε καραντίνα η πτέρυγα Η



 
 

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν δύο κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, ηλικίας 36 ετών και 39 ετών και για το λόγο αυτό τέθηκε σε καραντίνα η πτέρυγα Ή του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Συγκεκριμένα, οι 22 κρατούμενοι της εν λόγω πτέρυγας θα παραμείνουν στα κελιά τους, ώστε να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. 

Όπως σημειώνει το enimerosi.com  οι ακτίνες των φυλακών δεν έχουν επαφή μεταξύ τους, ούτε προαυλίζονται στον ίδιο χώρο, γι΄αυτό και απομονώθηκε μόνον η συγκεκριμένη πτέρυγα. 

Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους η οδηγία -τουλάχιστον μέχρι τον απόγευμα της Δευτέρας- ήταν να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους κανονικά, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Πέραν αυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης και το προσωπικό των φυλακών αναμένει οδηγίες του ΕΟΔΥ και, κυρίως, τεστ.   

 Είχαν πυρετό οι δύο κρατούμενοι

Ο 36χρονος και 39χρονος που κρατούνταν στη πτέρυγα Ή,  σύμφωνα με το Corfutvnews,  είχαν πυρετό και μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο όπου τους έγινε τεστ. Επέστρεψαν στις φυλακές, ενημερώθηκαν ότι βγήκαν θετικοί στον ιό και τέθηκαν σε απομόνωση. 

Με βάση τις πρώτες  πληροφορίες αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα και οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τους κρατούμενους.

Επίσης την Τετάρτη αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις