Logo

Κρήτη: Καταστροφές και προβλήματα από την κακοκαιρία [βίντεο+φωτο]



 
 

Καταστροφές και μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου η κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης την Κρήτη. 

Σε σχετικό ρεπορτάζ του το cretapost.gr αναφέρει: 

Ηράκλειο: Έντεκα διασώσεις από τους πυροσβέστες - Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Στο… έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο νομός Ηρακλείου με αρκετούς πολίτες να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις ανατολικές περιοχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε Βιομηχανική Περιοχή, Καρτερό και Νέα Αλικαρνασσός η πυροσβεστική προχώρησε σε έντεκα διασώσεις πολιτών, κυρίως από αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά!

Ευτυχώς, όλοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε ασφαλή σημεία.

Εκκενώθηκε κέντρο ειδικών παιδιών

Η πολύωρη καταιγίδα που «χτύπησε» το Ηράκλειο προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων κυρίως στον Καρτερό αλλά και την Αλικαρνασσό.

Μάλιστα, χρειάστηκε να διακοπούν οι κόμβοι των δύο αυτών περιοχών σε Κατσαμπά και Αεροδρόμιο, όπως άλλωστε ήδη έχει γράψει το cretapost.

Ωστόσο, εξαιτίας των ορμητικών νερών που συσσωρεύτηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την προληπτική εκκένωση του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» που βρίσκεται δίπλα από το «Νίκος Καζαντζάκης».

Στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση από τους αρμόδιους φορείς που μετέφεραν σε ασφαλές μέρος τα 50 παιδιά.

278 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική μέσα σε λίγες ώρες

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από εχθές το απόγευμα το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει δεχθεί 278 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις – διασώσεις ατόμων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

Ειδικότερα:

  • Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 240 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 64 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 32 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 9 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 4 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής και συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

«Βροχή» τα προβλήματα στα Χανιά

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται την Πέμπτη η Δυτική Κρήτη, με τα Χανιά να δέχονται από το βράδυ της Τετάρτης το πλήγμα της κακοκαιρίας που προκάλεσε, ουκ ολίγα προβλήματα.

Η ορμή του νερού μετέτρεψε πολλούς δρόμους σε  “ποτάμια” ενώ πολλά ήταν τα προβλήματα στον  κόμβο του Κλαδισού,  η δυτική κύρια είσοδος της πόλης των Χανίων, που μετατράπηκε και πάλι λίμνη ενώ για άλλη μια φορά πλημμύρισαν καταστήματα.

Παράλληλα ξεχείλισαν ποτάμια  στο Νιο χωριό, τον  Ταυρωνίτη, στο  Συρίλι και στις Βουκολιές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων βρίσκεται σε επαγρύπνηση καθώς το βράδυ χρειάστηκε να επέμβει για διασώσεις ανθρώπων ενώ δέχτηκε και κλήσεις για αντλήσεις υδάτων καθώς πλημμύρισαν υπόγειες και ημιυπόγειες κατοικίες.

Παράλληλα πολλά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Έχουν καταγραφεί πάνω από 100 μεμονωμένες βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ , που αφορούν κυρίως την περιοχή του Αποκόρωνα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις, και όσοι πρέπει να κυκλοφορήσουν αναγκαστικά, να κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα, και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω ζημιών και κατολισθήσεων.

Εικόνες από το Ηράκλειο

plhmmyres-5

plhmmyres-new-5

alikarna-so-4

plhmmyrew-5

Εικόνες από τα Χανιά

122162250_351220125965634_3498130210367299800_n

122116446_10219832064124450_5342602269901935305_n

xani-4

chchchchch

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις