Logo

Χρυσή Αυγή: Άφαντος ο Χρήστος Παππάς – Πότε “χάθηκε” [βίντεο]



 
 

Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο Χρήστος Παπάς. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες, εκτός του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που δεν βρίσκεται στη διάθεση των αρχών. 

Αστυνομικοί έχουν ερευνήσει πέντε σπίτια, μεταξύ των οποίων το δικό του στου Παπάγου, το οικογενειακό στα Νέα Λιόσια και τρία ακόμα σε Αθήνα και Ιωάννινα, τα οποία ο ίδιος είχε δηλώσει στις αρχές. Ωστόσο προς το παρόν ο κύκλος των ερευνών για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά έχει αποβεί άκαρπος.

Ο αναζητούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής τις τελευταίες ώρες έχει πάψει να επικοινωνεί με το δικηγόρο του και με μέλη της οικογένειάς του φοβούμενος τον εντοπισμό του, καθώς είναι ενδεχόμενο τα τηλέφωνα των ανθρώπων του περιβάλλοντός του να παρακολουθούνται από τις αρχές.

Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, είχε εμφανιστεί τελευταία φορά στο ΑΤ Παπάγου, στην περιοχή του, την 1η Οκτωβρίου για την τακτική του παρουσία, στα πλαίσια των περιοριστικών όρων που είχαν τεθεί για την αποφυλάκισή του.  

Από την 1η Οκτωβρίου και μετά ο Χρήστος Παππάς δεν έχει θεαθεί ξανά από τις διωκτικές αρχές, που από τις 7 Οκτωβρίου, όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε την επί της ενοχής απόφασή του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, "τροφοδοτούσαν" τους δημοσιογράφους με πληροφορίες περί εκπόνησης οργανωμένου σχεδίου επιτήρησης των καταδικασθέντων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» είπε: «Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από χθες».

Ο κ. Σταυριανάκης, ανέφερε ότι μίλησε με τον εντολέα του χθες Παρασκευή τελευταία φορά και  μεταφέρει «αυτά που του είπε». «Η δική μου επικοινωνία μαζί του είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι», σημείωσε σχετικά ο δικηγόρος.

Σχετικά με τις προθέσεις του εντολέα του, είπε πως «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί» και το σκεπτικό της πρόθεσης είναι:

«Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

Σήμα στην Interpol για την "εξαφάνιση" 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, η Ελληνική Αστυνομία αναζήτησε τον Χρήστο Παππά ακόμη και σε μοναστήρια που πήγαινε αρκετά συχνά, καθώς και σε νησιά. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων δείχνουν ότι έχουν να χρησιμοποιηθούν αρκετό καιρό από τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. 

Κατόπιν αυτών και ενώ δεν υπάρχει ένδειξη για το αν ο Χρήστος Παππάς βρίσκεται εντός ή εκτός Ελλάδας, δόθηκε σήμα από τις  ελληνικές αρχές στην Interpol  για την "εξαφάνιση", του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χ. Α. 

Φιάσκο; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο....

Η "εξαφάνιση" του Χρήστου Παππά εξελίσσεται σε φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία που δεν έχανε ευκαιρία να διαρρέει ότι επιτηρεί τους κατηγορουμένους και θα ενεργήσει βάσει σχεδίου για να συνδράμει αποτελεσματικά την Ελληνική Δικαιοσύνη ως προς την εκτέλεση των ποινών που θα επιβληθούν.

«Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν μπορεί να μας διαφύγει κάποιος από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής», έλεγε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, λίγες μέρες πριν την "εξαφάνιση"του Χρήστου Παππά.

«Η ΕΛΑΣ είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το πού θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο», έλεγε ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ μιλώντας και στον ΣΚΑΙ, αναφέροντας, μάλιστα, πως σε περίπτωση αντίστασης, θα γινόταν βίαιη σύλληψη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η οποία αναφέρει τα εξής:

Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

Ο Χ. Παππάς με άνεση εφάρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις