Logo

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορονοϊό 23 εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ



 
 

Θετικοί στον κορoνοϊό διαγνώστηκαν συνολικά 23 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το Thestival.gr στο εν λόγω νοσοκομείο έγιναν συνολικά  1.200 τεστ κορινοϊού. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που νόσησε ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου και περνούν το στάδιο επώασης στο σπίτι τους.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, μιλώντας στο thestival.gr,  είπε:  «Η εφημερία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αύριο θα γίνει κανονικά, ενώ έχει δοθεί οδηγία, να πραγματοποιηθούν προληπτικά rapid test σε όσους εργαζόμενους θα δουλέψουν αύριο στο νοσοκομείο».

ΠΟΕΔΗΝ: Το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ βρίσκεται σε εξουθένωση 

Αναφορικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η καρδιολογική κλινική. Κι αυτό γιατί οκτώ γιατροί,νοσηλευτές και διοικητικοί της συγκεκριμένης κλινικής είναι θετικοί, όπως επίσης και ένας ασθενής.

«Το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ βρίσκεται σε εξουθένωση. Καλύπτουν οι συνάδελφοι και τα κενά των νοσούντων συνάδελφων και όσων είναι σε καραντίνα. Δύο συνάδελφοι νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα. Το νοσοκομείο μετατρέπεται σταδιακά σε νοσοκομείο περίθαλψης μιας νόσου», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε υγειονομικούς των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, εδώ και τρεις εβδομάδες έχει δοθεί οδηγία να γίνονται σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό καθώς και πιο τακτικά τεστ σε όσους έρχονται επαφή με κρούσματα κι απασχολούνται στις μονάδες covid.

Στο μεταξύ κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί και στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας Σερρών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2020 από directNEWS.gr  πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις