Logo

Κορονοϊός: Κρούσματα σε δομή ηλικιωμένων στις Σέρρες [βίντεο]



 
 

 Συναγερμός έχει σημάνει για τις υγειονομικές αρχές στις Σέρρες, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω δομή εντοπίστηκαν συνολικά 13 κρούσματα, καθώς θετικοί βρέθηκαν έξι εργαζόμενοι και επτά φιλοξενούμενοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ηλικιωμένοι  έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ.

Στο όριο του lockdown οι Σέρρες

Γενικότερα στις Σέρρες κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς την Κυριακή  καταγράφηκαν συνολικά 49  κρούσματα και ο Δήμος της πόλης αποφάσισε την εφαρμογή νέων, έκτακτων, μέτρων.

Μάλιστα, το  πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της δημοτικής αρχής, στην οποία συμμετείχαν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς  και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης, μιλώντας στο MEGA, είπε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων ότι;   «είναι ένα από τα φαινόμενα που θέλαμε να αποφύγουμε».

Αναφορικά  με την έκτακτη σύσκεψη, ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι συζητήθηκε το επόμενο κρίσιμο 10ημερο και το πώς θα μπορέσει η περιοχή να αποφύγει ένα τοπικό lockdown.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown στην περιοχή. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να συντονιστούμε όλοι», σημείωσε ο δήμαρχος Σερρών και πρόσθεσε ότι τα  περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νέες ηλικίες, με τους ελέγχους να εντείνονται στην πόλη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις