Logo

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς στον Καθεδρικό της Νίκαιας- Αποκεφαλίστηκε γυναίκα [βίντεο+φωτο]



 
 

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί ώρα Γαλλίας στο Καθεδρικό Ναό της Νίκαιας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Το τοπικό nicematin.com μεταδίδει πως μια γυναίκα 70 ετών αποκεφαλίστηκε μέσα στον καθεδρικό, σε μια επίθεση που έρχεται λίγες ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί με ανάλογο τρόπο, στο Παρίσι. Για αποκεφαλισμό κάνει λόγο και το europe1. Επίσης, η πολιτικός Μαρίν Λεπέν μιλάει σε δημοσιογράφους για την επίθεση κάνοντας λόγο για αποκεφαλισμό.

Ο δράστης, που σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης την ώρα της επίθεσης επαναλάμβανε τη φράση “Αλάχου Ακμπάρ”, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος από πυρά της αστυνομίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών στη Νίκαια.

Εκεί κατευθύνεται και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ο οποίος την ώρα της είδησης βρισκόταν στην Εθνοσυνέλευση, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με το επιβληθέν lockdown.

«Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή νέα πρόκληση που πλήττει τη χώρα μας», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας έκκληση για ενότητα και συνοχή. Σημειώνεται πως τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.

«Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στη Βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια. Ως ένδειξη πένθους και αλληλεγγύης προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, καλώ τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να ακυρώσουν όλες τις γιορτές του Mawlid (εορτασμός της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ)», ανέφερε στο Twitter το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM).

Το αιματηρό αυτό περιστατικό έρχεται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε παρισινό προάστιο. Η δολοφονία του Πατί από 18χρονο, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η δολοφονία Ταπί προκάλεσε την οργή του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο οποίος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτήρια, σε μια προσπάθεια να προωθησει την ελευθερια της εκφρασης, ενώ διεμήνυσε προς τους μουσουλμάνους της χώρας να εγκαταλείψουν τη Γαλλία αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις γαλλικές αξίες ζωής.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική, ζητώντας την αρωγή των Ευρωπαίων ηγετών ώστε, όπως αναφέρει, να μπει τέλος στην ατζέντα του Μακρόν ειδικά μετά απο το τελευταίο εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Στόχος και ο φρουρός του γαλλικού προξενείου στην Μέκκα

Ένας Σαουδάραβας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας, σύμφωνα με σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης και τη γαλλική πρεσβεία.

«Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επίθεση. Ο φρουρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση», ανέφερε η γαλλική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

«Η Πρεσβεία της Γαλλίας καταδικάζει σθεναρά αυτήν τη βίαιη επίθεση», αναφέρει το δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι η πρεσβεία «επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της στο θύμα και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για να αποκαλύψει τις περιστάσεις του ατυχήματος και να διασφαλίσει την ασφάλεια των γαλλικών εγκαταστάσεων και τη γαλλική κοινότητα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας».

Για την ώρα οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο της επίθεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις