Logo

Παρίσι: Διαμαρτυρία κατά του lockdown με δακρυγόνα και άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία [βίντεο+φωτο]



 
 

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, για να καταγγείλουν το δεύτερο εκτεταμένο εθνικό lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση εν μέσω μιας αύξησης νέων κρουσμάτων κορονοϊού και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με  δακρυγόνα.

Συγκεκριμένα, δεκάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη το βράδυ, ξεκινώντας από την  Iconic Place de la Republique του Παρισιού και ξεχύθηκαν σε όλη την πόλη.

Το rt.com και ο ανταποκριτής του Russia Today, Charles Baudry, που κάλυψαν την πορεία, μεταδίδουν πως όταν οι διαδηλωτές έφθασαν στο κέντρο του Παρισιού φώναξαν συνθήματα κατά του locldown, ορισμένοι εξ αυτών έριξαν πυροτεχνήματα, άναψαν φωτιάς και ανέτρεψαν κάδους σκουπιδιών. 

Η πορεία βρέθηκε, τελικά, αντιμέτωπη με μια ομάδα αστυνομικών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ταραχές κοντά στο  Κέντρο Πομπιντού, περίπου 1,5 χιλιόμετρο (0,9 μίλια) από την αφετηρία της διαμαρτυρίας.

Η αστυνομία αμέσως εξαπέλυσε δακρυγόνα στο πλήθος,  διασκορπίζοντας διαδηλωτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις  πραγματοποιήθηκαν και αλλού στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Castres και Τουλούζ, όπου  οι διαδηλωτές ακούστηκαν να φωνάζουν «επανάσταση» και ότι «όλοι μισούν τον περιορισμό», αναφερόμενοι στα πρόσφατα ενισχυμένα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της  Covid-19.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις