Logo

Σεισμός: 20 νεκροί και 786 τραυματίες στη Σμύρνη [βίντεο+φωτο]



 
 

Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από το  καταστροφικό πλήγμα του Εγκέλαδου στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. 

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός ανεβάζει την αριθμό των νεκρών στους 20 και τους τραυματίες στους 786  σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, έως και τη Σμύρνη. 

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο ένας από τους νεκρούς πνίγηκε στο τσουνάμι που  έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. 

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτήρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πάρα πολλούς εγκλωβισμένους μέσα στα χαλάσματα 

Ταυτόχρονα, οι αρχές της Σμύρνης αναφέρουν πως έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 30 κτήρια και πολυκατοικίες, ενώ δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τους εγκλωβισμένους.

Τις πληροφορίες για τους νεκρούς επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και υπογράμμισε ότι κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην  περιοχή έχουν καταγραφεί 144 μετασεισμοί, εκ των οποίων 21 άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν μετά τον σεισμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2020 από directNEWS.gr πηγή:enikos.gr


Τελευταίες Ειδήσεις