Logo

Στο χορό των Ρίχτερ η Σάμος: Καταγράφηκαν πάνω από 60 μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό [βίντεο]



 
 

Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Παρασκευή το νησί καθώς και τα τουρκικά παράλια στην επαρχία της Σμύρνης, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον  26 νεκρούς  και πάνω από 800 τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές σε Τουρκία και Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκαν  τουλάχιστον 6 μετασεισμοί, όλοι πάνω από 3 Ρίχτερ, ενώ ο πιο πρόσφατος (λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα) είχε ένταση 4.1 Ρίχτερ, εστιακό βάθος στα 11 χιλιόμετρα στην θαλάσσια περιοχή 31 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου.

Ο πιο ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα, στη θαλάσσια περιοχή 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου.

Όπως τονίζουν οι σεισμολόγοι, το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου. Οι ειδικοί παρακολουθούν τη σεισμική ακολουθία και εκτιμούν ότι οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται τουλάχιστον ένα μήνα μετά. 

Οι κάτοικοι της Σάμου διανυκτέρευσαν οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους και μακριά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν με έναν ισχυρό μετασεισμό.

Εκτός από τα δυο νεκρά παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών τραυματίστηκαν συνολικά 19 άτομα. Από αυτούς οι 9 παραμένουν νοσηλευόμενοι, επτά στο Νοσοκομείο της Σάμου και άλλοι δύο, ένας 14χρονος  και μία 63χρονη που μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο  Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»  και Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, αντίστοιχα.

Όλοι οι νοσηλευόμενοι έχουν ορθοπεδικά τραύματα στην προσπάθειά τους να βγουν από τα σπίτια τους την ώρα του σεισμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις