Logo

Λυών: Άνδρας πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα - Συνελήφθη ύποπτος [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένας άνδρας πυροβόλησε με πριονισμένο κυνηγετικό όπλο ελληνορθόδοξο ιερέα στην οδό St-Lazare στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα της Λυών στις 16:00 τοπική ώρα)17:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου. 

Θύμα είναι ο ελληνικής ιθαγένειας ιερέας, με καταγωγή από τα Χανιά,  π. Νικόλαος Κακαβελάκης, ηλικίας 52 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος έχει   τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο δράστης έχει διαφύγει. 

Ο ιερέας  φέρει δύο τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, σύμφωνα με το Russia Today,  που επικαλείται αστυνομική πηγή. 

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις που  έχουν αποκλείσει την περιοχή. 

Μάλιστα, η αστυνομία έχει καλέσει το κοινό να αποφεύγει την περιοχή και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη ενώ ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την ελληνική εκκλησία στην οποία ιερουργούσε  στη Λυών. 

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη, ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην πόλη για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. 

Τρομοκρατία ή προσωπικές διαφορές;

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προς το παρόν οι γαλλικές αρχές δεν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως περιστατικό τρομοκρατίας.

Χαρακτηριστικά, η  Le Figaro, η οποία επικαλείται πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, αναφέρει ότι ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά για προσωπικές διαφορές καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης, που διαμένει εδώ και χρόνια με την οικογένειά του στη Λυών,  είναι  Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας.

Άνδρας με μεσογειακά χαρακτηριστικά ο συλληφθείς 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, προερχόμενες από αστυνομική πηγή,  ένας ύποπτος συνελήφθη λίγες ώρες μετά  την επίθεση. 

 Η πηγή δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο συλληφθείς είναι ο δράστης της επίθεσης.

Το CNN μεταδίδει ότι ένας άνδρας συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης στον ιερέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν άνδρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά, ο οποίος συνελήφθη σε μαγαζί με Κεμπάπ.

.Το Russia Today αναφέρει πως ο συλληφθείς δεν είχε στην κατοχή του το  πριονωτό τουφέκι κυνηγιού, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε στην επίθεση εναντίον του ιερέα

. Ο δήμαρχος της Λυών, Gregory Doucet, είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι ήταν αυτό που παρακινήσει τον άντρα να πυροβολήσει τον κληρικό.

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την επίθεση

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Ορθόδοξου ιερέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις