Logo

Ιωάννινα: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας



 
 

Νέος συναγερμός έχει σημάνει για τις υγειονομικές αρχές στα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας διαγνώστηκαν 24 κρούσματα, όπως γνωστοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για κρούσματα μεταξύ των φιλοξενουμένων του οίκου ευγηρίας, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι  ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επειδή όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Αυτή τη στιγμή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με Covid-19, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να κρατώνται για σοβαρά περιστατικά.

Όπως έγινε γνωστό, δύο από τα κρούσματα του γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για  όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις