Logo

Καταγγελίες για άγρια αστυνομική βία στο Γαλάτσι – Τα ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο με γκλοπ [βίντεο+φωτο]



 
 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά  - ακόμα και κατά πεντάχρονου παιδιού όπως καταγγέλλεται - των αστυνομικών δυνάμεων σε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Γαλάτσι. 

Χαρακτηριστικά, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παραιτηθεί, γράφοντας: «ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!  Πάρε μαζί σου και τους Πραιτωριανούς του καθεστώτος που ΒΑΡΑΝΕ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ!!!! Μόνο ΟΡΓΗ πυροδοτείς πλέον!!!!!»

Οι καταγγελίες για αστυνομική βιαιότητα και τραυματίες στο Γαλάτσι

Ένα σκηνικό άγριας καταστολής, με ξύλο, χημικά, τραυματισμούς και προσαγωγές στήθηκε την Κυριακή στο Γαλάτσι, όπως καταγγέλλουν αρκετοί πολίτες και συλλογικότητες στα social media αναφερόμενοι στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά της συγκέντρωσης αντιφασιστών. 

Όπως προκύπτει από τα καταγγελλόμενα, το απόγευμα της Κυριακής στο Γαλάτσι έλαβε χώρα άγρια αστυνομική επέβαση, όταν τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση κατά συγκέντρωσης αντιφασιστών.

Η αστυνομία φέρεται να εγκλώβισε τους συγκεντρωμένους σε χώρο καφετέριας όπου και έκανε χρήση χημικών, ενώ άνδρες των ΜΑΤ φέρονται να επιτέθηκαν αδιακρίτως σε πολίτες. 

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν ακόμα και μία μητέρα και το πεντάχρονο παιδί της. 

Αποτέλεσμα της περιγραφόμενης από τις μαρτυρίες άγριας αστυνομικής επέμβασης ήταν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές τραυματίες, ενώ η αστυνομία έχει προσωρήσει και σε 14 προσαγωγές. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στον  «Ευαγγελισμό». Μάλιστα, μαζί τους πήγαν και τα… ΜΑΤ, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες περιμέναν να τελειώσουν οι γιατροί για να συλλάβουν τους τραυματίες και δεν άφηναν τις οικογένειές τους να τους δουν.

Μάλιστα, αλληλέγγυοι έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτήριο 16, όπου θα μεταφερθούν τα άτομα που οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Η απαγόρευση

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ΓΑΔΑ είχε απαγορεύσει τόσο τη συγκέντρωση μελών του κόμματος «Έλληνες για την πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δύο μελών της "Χρυσής Αυγής" Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, το 2013 όσο και την αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Νέο Ηράκλειο. 

Παρά την απαγόρευση η αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι, ενώ στο Νέο Ηράκλειο πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση τα μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, γύρω στις 17:30 τα μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη έφθασαν στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, όπου όμως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους διέλυσαν, προχωρώντας ταυτόχρονα σε 10 προσαγωγές.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιδημοκρατικός κατήφορος»

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνει: «Η βίαιη δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου μετά την προηγούμενη επιχείρηση, σε αντίστοιχο κατάστημα, όπου οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες»,.

Ο κ. Σπίρτζης καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απαντήσει «αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού» και «αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «είναι αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών». Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «το πολιτικό μήνυμα του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη» και οι εντολές της κυβέρνησης έχουν απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, οδηγώντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία στο περιθώριο και την απομείωση της αποστολής τους για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη».

ΜέΡΑ25: «Απρόκλητη επίθεση – Να εκδημοκρατιστούν τα σώματα ασφαλείας»

Για «απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα στο Γαλάτσι», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι η συγκέντρωση ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στο Ν. Ηράκλειο, αλλά μεταφέρθηκε λόγω έντονης αστυνομικής παρουσίας στο μέρος του αρχικού καλέσματος. Στην συνέχεια, προσθέτει, υπήρξε «ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών, με τέσσερις βαριά τραυματισμένους στο κεφάλι, που συνεχίστηκε ακόμα και έξω από το νοσοκομείο, όπου η αστυνομία παραμόνευε για να συλλάβει τους τραυματίες -όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται»-.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει επίσης ότι η αντιφασιστική συγκέντρωση «είχε πραγματοποιηθεί σε απάντηση συγκέντρωσης μελών του φασιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, τα οποία δεν «έχαιραν» αντίστοιχης αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις εκλεκτικές τους σχέσεις με τα σώματα ασφαλείας». Πρέπει άμεσα, επισημαίνει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 «να εκδημοκρατιστούν όλα τα σώματα ασφαλείας και να υπάρξει πραγματική λογοδοσία και εμφανή διακριτικά».

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες το απόγευμα στο Γαλάτσι να χτυπήθηκε ένα πεντάχρονο παΐδι από τα ΜΑΤ, δίνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το περιστατικό αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι το πεντάχρονο παιδάκι βρέθηκε στο σημείο μαζί με την γιαγιά και το αδερφάκι του μεταγενέστερα , συγκεκριμένα 1.5 ώρα μετά τα επεισόδια . Η αδιαθεσία που ένιωσε οφείλεται στη χρήση χημικών που είχε προηγηθεί στο σημείο και όχι σε χτύπημα αστυνομικών, υποστηρίζει.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε επικοινωνία της γιαγιάς με την ΕΛΑΣ ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί όπου της πήραν κατάθεση ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του ενώ η γιαγιά του ανήλικου επικοινώνησε με παιδίατρο.

Δημοσιεύτηκε από NoBorders στις Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις