Logo

Βιέννη: Τρομοκρατική επίθεση κοντά σε συναγωγή - Νεκροί και τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη τη Δευτέρα στη Βιέννη, μετά από επίθεση σε δρόμο στον οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, καθώς και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας της Αυστρίας.  

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών΄της Αυστρίας, Κάρλ Νέχαμερ,  πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με έναν ή περισσότερους δράστες που φέρονται ωςισλαμιστές. 

Αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες. 

Σύγχυση υπάρχει ακόμα και ως προς τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. 

Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένας εκ των δραστών και δεκαεπτά τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης και αρκετοί εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Έκρηξη και πυροβολισμοί - Επιθέσεις σε έξι σημεία

Σε ανάρτησή της στο Twitter η  αστυνομία της Βιέννης αναφέρει  ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και ότι εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία, όλες τους πολύ κοντά στον δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δράστη ζωσμένο με εκρηκτικά που ανατινάχθηκε, για  άλλον έναν που συνελήφθη, καθώς και για άλλους δράστες, που διαφεύγουν. 

Επίσης ανέφεραν ότι έπεσαν πυροβολισμοί  κόντά σε συναγωγή στο  Seitenstettengasse και στην πλατεία της Βιέννης Schwedenplatz, περίπου 250 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με  πληροφορίες της εφημερίδας «Kronen Zeitung» ένας  αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την στιγμή που ακούγονται πυροβολισμοί και οι άνθρωποι στο δρόμο βιάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο

Οι αυστριακές διωκτικές αρχές έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της Βιέννης και να μην κινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Παράλληλα, το  υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ζήτησε από τους κατοίκους της Βιέννης να μείνουν στα σπίτια τους  και μακριά από τα παράθυρα.

Πενήντα πυροβολισμοί

Σύμφωνα με το rt.com, ο επικεφαλής της αυστριακής εβραϊκής κοινότητας είπε ότι δεν είναι σαφές εάν η συναγωγή ήταν ο στόχος του επιτιθέμενου, καθώς και τα γραφεία της κοινότητας που βρίσκονται στο ίδιο κτήριο έκλεισαν την ώρα της επίθεσης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην εφημερίδα Kronen Zeitung ότι έπεσαν τουλάχιστον «50 πυροβολισμοί». Ένας από αυτούς είπε στην εφημερίδα ότι ένα άτομο που κρατά ένα «αυτόματο όπλο» φάνηκε να τρέχει σε έναν δρόμο όπου βρίσκεται η συναγωγή, ενώ «πυροβολούσε άγρια».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε, επίσης, ότι άκουσε κάτι σαν έκρηξη

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση περαστικού από ένοπλο on camera

Δείτε LIVE τι γίνεται στη Βιέννη και βίντεο σχετικά με την επίθεση, ανάμεσά τους και ένα που έχει καταγράψει την εν ψυχρώ εκτέλεση περαστικού από ένοπλο 


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2020 από directNEWS.g
r


Τελευταίες Ειδήσεις