Logo

Μάχη στήθος με στήθος για την προεδρία στις αμερικανικές εκλογές



 
 

Οριακό είναι το προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τις αμερικανικές εκλογές. Με κατανεμημένες 451 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν έχει 238 και ο Τραμπ έχει 213. Υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται 270 ψήφοι εκλεκτόρων για να εξασφαλισθεί η προεδρία. Σε δηλώσεις τους νωρίτερα και οι δύο υποψήφιοι έκαναν λόγο για νίκη.

Ο Μπάιντεν καταγράφει προβάδισμα στους εκλέκτορες, ενώ ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει την πολιτεία της Φλόριντα, με 29 εκλέκτορες. Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στις πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, παραδοσιακά κάστρα των Δημοκρατικών που στις εκλογές του 2016 «έπεσαν» στον Τραμπ. Τα αποτελέσματα όμως αυτών των πολιτειών δεν αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Σε δηλώσεις τους νωρίτερα και οι δύο υποψήφιοι έκαναν λόγο για νίκη. Αρχικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ) υποστήριξε ότι «αισθανόμαστε πάρα πολύ καλά για το σημείο που βρισκόμαστε. Βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς τη νίκη των εκλογών αυτών. Όλοι ξέραμε ότι η διαδικασία θα είναι μακρά».

Στη συνέχεια ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από τον Λευκό Οίκο προανήγγειλε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο «Αυτή είναι μια απάτη, είναι μια ντροπή για τη χώρα μας, πραγματικά τις κερδίσαμε τις εκλογές», πρόσθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2020 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις