Logo

Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν



 
 

Τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα εκτιμούν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κερδίζει την Πενσιλβάνια και επομένως είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Από την πολιτεία κερδίζει 20 εκλέκτορες και δεν χρειάζεται πλέον ούτε την Αριζόνα ούτε τη Νεβάδα για να συγκεντρώσει τον στόχο των 270 εκλεκτόρων. Με καταμετρημένο το 98% στην Πενσιλβάνια, ο Τζο Μπάιντεν λαμβάνει το 49,6% και ο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί με 49,1%.

Μέχρι την καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρούσε προβάδισμα με ποσοστό 49,5% επί του συνόλου των ψήφων, σε σύγκριση με το 48,9% του Τραμπ.

Πριν εξασφαλίσει τους 20 εκλέκτορες της γενέτειρας του Πενσιλβάνια, ο Τζο Μπάιντεν είχε 253 εκλέκτορες, σε σύγκριση με τους 213 του Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσει την προεδρία  είτε μέσω εκλεκτόρων, είτε μέσω λαϊκής ψήφου.

Η καταμέτρηση συνεχιζόταν στην Αριζόνα, όπου ο Τζο Μπάιντεν έχανε το προβάδισμα των 20.000 ψήφων, ενώ στη Τζόρτζια ήταν σε εξέλιξη μάχη «στήθος με στήθος» και ήδη έχει ζητηθεί επανακαταμέτρηση.
Στη Νεβάδα, ο Μπάιντεν επίσης, προηγείται με περισσότερες από 22.000 ψήφους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις