Logo

Κώστας Σακκάς: Εκδικητική μεταγωγή του φοιτητή κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας



 
 

Σε μια απολύτως ανεξήγητη και εκδικητική κίνηση, αποφασίστηκε  η μεταγωγή του φοιτητή κρατούμενου Κώστα Σακκά στις φυλακές Νιγρίτας.

Το περασμένο Σάββατο, χωρίς καμία αφορμή και ενώ είχε ξεκινήσει το lockdown, πήραν τον κρατούμενο σηκωτό και τον μετέφεραν στις φυλακές μιας περιοχής που εκτός των άλλων είναι πολύ επιβαρυμένη από την πανδημία.

Ο Κώστας Σακκάς έστειλε ήδη επιστολή με την οποία ανακοινώνει ότι ξεκινάει άμεσα απεργία πείνας και αμέσως μετά απεργία δίψας. Ο κρατούμενος συμμετείχε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ είναι δευτεροετής φοιτητής στο ΙΕΚ Κορυδαλλού.

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, που πληροφορήθηκε πολύ αργότερα και από το Διαδίκτυο τη μεταγωγή, αναμένεται σήμερα να απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει εξηγήσεις.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσοβόλας τονίζει ότι «σκοπός και στόχος του σωφρονιστικού μας συστήματος είναι ο σωφρονισμός και η δημιουργία προϋποθέσεων για την επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία και όχι η εκδίκηση και η εξόντωσή τους.

»Στην προκειμένη περίπτωση ο Κώστας Σακκάς, φυλακισμένος περίπου δύο (2) χρόνια, στις φυλακές Κορυδαλλού επέδειξε άριστη διαγωγή και ταυτόχρονα σπουδάζει στα ΙΕΚ Κορυδαλλού , όπου φοιτεί επί δύο χρόνια, ενώ φέτος πέτυχε στις εξετάσεις και πέρασε στην Γεωπονική Σχολή».

Ο κ. Τσοβόλας επισημαίνει πως ενώ, «σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να διευκολύνεται ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του, μέσα σε ένα ανεκτό κλίμα, όλως αιφνιδίως και χωρίς καμία αφορμή εκ μέρους του στις 7.11.2020 , τον μετήγαγαν και μάλιστα με συνθήκες lockdown».

«Με αυτό τον τρόπο η μεταγωγή όχι μόνο είναι αναιτιολόγητη, αλλά κα αντίκειται στους κανόνες του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα αντί ο ανωτέρω φυλακισμένος να είναι παράδειγμα προς μίμηση από τους άλλους φυλακισμένους, τιμωρείται για την φιλότιμη προσπάθεια που κάνει για να επανενταχθεί κανονικά στην κοινωνία» πρόσθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2020 από directNEWS.gr πηγή  efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις